Τέλος στο πάρτι στην υγεία: Νέα αποκαλυπτικά στοιχειά για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας

13 Ιουλίου 2017

Καταρρέουν οι τιμές των εργολάβων – προμηθευτών των νοσοκομείων της χώρας, βάζοντας έτσι τέλος στο πάρτι εκατομμυρίων ευρώ που είχε στηθεί στα νοσοκομεία ολόκληρης της Χώρας τα προηγούμενα χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα στοιχεία που παραθέτει ο διοικητής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, στοιχεία που αφορούν την προμήθεια φίλτρων για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την αποκομιδή και μεταφορά μολυσματικών αποβλήτων και την προμήθεια υγρού οξυγόνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Μπέζος η πορεία της τιμής αγοράς στα φίλτρα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για τους τύπους Α2 και Β2, όπως προέκυψαν μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, είναι εξαιρετικά πτωτική. Ενδεικτικά ο κ. Μπέζος αναφέρει ότι το 2015 η συνολική δαπάνη για την αγορά φίλτρων άγγιξε το ποσό των 202.000 ευρώ, το 2016 το ποσό των 146.872 ευρώ και για το 2017 (μέχρι σήμερα) το ποσό έχει φτάσει τα 56.051 ευρώ με τελική εκτίμηση να φτάσει τα 115.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή οι τιμές καταρρέουν και στην αποκομιδή των μολυσματικών αποβλήτων. Η τιμή, πλέον, έχει διαμορφωθεί στα 0,70 ευρώ το κιλό για την αποστείρωση των μολυσματικών αποβλήτων και 1,70 ευρώ το κιλό για την αποτέφρωση των μεικτών επικινδύνων αποβλήτων. Ωστόσο, η μεγάλη πτώση εντοπίζεται στα μεταφορικά. Συγκεκριμένα το 2015 η τιμή ήταν 1,20 ευρώ και 0.80 ευρώ το κιλό (ΕΑΑΜ και ΜΕΑ αντίστοιχα) και σήμερα η τιμή, για την ίδια υπηρεσία, έχει φτάσει τα 0,27 ευρώ ανά κιλό!

Τέλος, οι τιμές έχουν καταρρεύσει και στην προμήθεια υγρού οξυγόνου. Πριν από 3 χρόνια η τιμή στο παρατηρητήριο ήταν 0,69 ευρώ το κυβικό (συν τα μεταφορικά), ενώ τώρα η τιμή έχει φτάσει τα 0,40 ευρώ με τα μεταφορικά δωρεάν!

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση Κωνσταντινέα για την υλικοτεχνική αναβάθμιση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Στην εντατική 27χρονος μετά από τροχαίο ατύχημα στην οδό Λακωνικής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης