Νοσοκομείο Καλαμάτας: Εξοικονόμηση τουλάχιστον 100.000 ευρώ ετησίως από τα απόβλητα

11 Οκτωβρίου 2017

Υπογράφηκε σήμερα από το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης του συγκροτήματος διαχείρισης και επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων.

Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί το αργότερο τέλη Νοεμβρίου 2017 και πρόκειται για μία καινοτόμο τεχνική επεξεργασίας των μολυσματικών αποβλήτων που στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων της Νοσηλευτικής Μονάδας αλλά και στην δυνατότητα της αυτοδιαχείρισης.

Η υλοποίηση του έργου αγγίζει το ποσό των 146.940 ευρώ και προέρχονται από ειδική επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας.

Με αφορμή την σημερινή υπογραφή της σύμβασης ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας δήλωσε: “Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας αφού ολοκληρώσαμε την πρώτη και μεγάλη φάση (διαγωνιστική) της προμήθειας του συγκροτήματος επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων.

Περνάμε τώρα στην φάση της εγκατάστασης και λειτουργίας και ευελπιστούμε ότι εφόσον όλα πάνε καλά μέχρι τέλη του χρόνου να έχει μπει στη λειτουργική διαδικασία.

Η απόφαση μας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού του έργου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας μας, που στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων και στην αυτοδυναμία της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας να καλύπτει συγκεκριμένες κοστοβόρες ανάγκες μέσα από τις δικές της δυνάμεις. Από την συγκεκριμένη δράση στοχεύουμε να εξοικονομήσουμε ετησίως 100.000 με 150.000 ευρώ.

Θυμίζω ότι με αυτή τη λογική προχωρήσαμε τα προηγούμενα χρόνια στην υλοποίηση του μεγάλου δημόσιου έργου της ηλιοθερμίας, της βιοκλιματικής αναβάθμισης, της τοποθέτησης φωτοβολταϊκού συστήματος, της παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης κλπ”.

ω5

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Αύξηση 50% στη χρήση των Seatrack κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε χαμηλούς τόνους η διαμαρτυρία για πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης