“Σκουπιδοπόλεμος” στο διαδίκτυο: Νέα ανάρτηση Μπέζου κατά Νικολάκου και Τατούλη

2 Ιουνίου 2018

Νέα ανάρτηση του διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου, κατά του περιφερειάρχη, Π. Τατούλη, και της αντιπεριφερειάρχη, Ντ. Νικολάκου. Αφορμή; Τα οικόπεδα που μεταβιβάστηκαν στην ΤΕΡΝΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων.

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο διοικητής του νοσοκομείου της Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, και στην αντιπεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπέζος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με τίτλο “πόσο ψέμα ακόμη” σημειώνει: “Με αφορμή τις μεγάλες αναλήθειες και τα ψέματα που ακούστηκαν στην προχθεσινή οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την Πρόεδρο κυρία Νικολάκου σχετικά με το διαγωνισμό των σκουπιδιών-ΤΕΡΝΑ και τις νέες καθυστερήσεις.

Είπε η κα Νικολάκου: “Εμείς πριν 10 μέρες μάθαμε για τα ζητήματα στις ιδιοκτησίες, χώρων κλπ. Δεν γνωρίζαμε τίποτα και δεν είμασταν μεσίτες” Μάλιστα.
Έχουμε και λέμε:

1ον. Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με ΑΔΑ: ΒΛΒΠ7Λ1-ΥΗΧ στις 30/7/2013. Αποφασίζεται α) η ανανακηρυξη της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ ως προσωρινός ΙΦΣ και β) Ορίζεται προσωπικά ο κ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Τατούλης, ως Εκπρόσωπος της Περιφέρειας
Πελοποννήσου για τη διενέργεια των προβλεπομένων από το άρθρο 22 της Διακήρυξης Β.ΙΙ Φάσης – Πρόσκλησης Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών,πράξεων και την υπογραφή των σχετικών εγγράφων.

Το άρθρο 22 αγαπητοί μου φίλοι είναι το πλεόν σημαντικό στη διαδικασία, διότι εκεί αναφέρονται αναλυτικά όλες οι υποχρεώσεις του αναδόχου σε σχέση και με τους χώρους-ιδιοκτησίες που θα πρέπει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης προσωπικά να ελέγξει αφού πήρε την εξουσιόδοτηση.

2ον. Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με ΑΔΕ: 6ΔΠΘ7Λ1-ΘΑ9 στις 21/1/2015 (η πλέον σημαντική απόφαση). Εκεί λοιπόν η κα Νικολάκου ως Πρόεδρος εισηγείται και αποφασίζεται:
α) την έγκριση των μέχρι τούδε ενεργειών του κ. Περιφερειάρχη, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού και δη του άρθρου 22 της ΠΥΔΠ. (Δηλαδή μας λέει η κα Νικολάκου ότι ο Περιφερειαρχης Π.Τατούλης έλεγξε ο ίδιος προσωπικά την διαδικασία του άρθρου 22 δηλαδή τις υποχρεώσεις της ΤΕΡΝΑ και από την επισκόπηση των προσκομισθέντων από τον Προσωρινό ΙΦΣ-ΤΕΡΝΑ εγγράφων, συμβατικών κειμένων και δικαιολογητικών του άρθρου 22 της
ΠΥΔΠ, τα βρήκε όλα σωστά και πλήρης τόσο πριν, όσο και διαρκούσης της Περιόδου Οριστικοποίησης των Συμβατικών Εγγράφων) και συνεπώς για την κα Νικολάκου διαπιστώνεται α) η πλήρωση των όρων του άρθρου 22
της Πρόσκλησης Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών και η επιτυχής ολοκλήρωση της Περιόδου Οριστικοποίησης.
τη διαπίστωση β) της οριστικοποίησης των Συμβατικών Εγγράφων που απαιτούνται για την υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης.

γ)Της, μετά ταύτα, επιτυχούς ολοκλήρωσης της Περιόδου Οριστικοποίησης των Συμβατικών Εγγράφων.
δ) την έγκριση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού και την ανακήρυξη του ΙΦΣ του Έργου, εταιρείας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»

Άρα λοιπόν και γνώριζαν και ήξεραν από το 2015 τα προβλήματα που υπήρχαν με τις ιδιοκτησίες των κατοίκων στην χωροθετημένη περιοχή στη Παλιόχνη. Αλλά τα βρήκαν όλα σωστά και πλήρη. Ένα μόνο σας λέω: ότι στις 21-1-2015 ο Κος Τατούλης και η κα Νικολάκου στην οικονομική επιτροπή λένε ότι όλα έχουν γινει καλώς με τους χώρους και δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα·(λένε μπράβο στην ΤΕΡΝΑ) και 1 χρόνο μετά η ΤΕΡΝΑ, τέλη του 2015 (21/12/2015) γνωρίζοντας ότι δεν έχει εξασφαλίσει τους χώρους που πρέπει συνεχίζει να υπογράφει ”αναγκαστικά” πλαστά συμβόλαια.

Κατά τα άλλα ο κος Τατούλης και η κα Νικολάκου τα είχαν ελέγξει και τα είχαν βρει όλα τακτοποιημένα. ΑΥΤΑ!!

Τέλος η κα Νικολάκου είπε προχθές: εμείς για το φόνο δεν ξέραμε τίποτα…μόνο τώρα μάθαμε που μας ζητά η ΤΕΡΝΑ (δηλαδή μας δίνει εντολή η ΤΕΡΝΑ) να πάμε σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις!!!”. 

Οι καταγγελίες Μπέζου

Ο κ. Μπέζος έχει ανοιχτή κόντρα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς ισχυρίζεται ότι η Περιφέρεια εμπλέκεται σε υπόθεση που αφορά τη μεταβίβαση εκτάσεων στην ΤΕΡΝΑ για την κατασκευή των υποδομών που προβλέπονται στο πλαίσιο του έργου της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο κ. Μπέζος, Αρκάς στην καταγωγή, ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι οικόπεδα της οικογένειάς του άλλαξαν χέρια, με τελικό αποδέκτη την ΤΕΡΝΑ, χωρίς οι νόμιμοι ιδιοκτήτες τους να γνωρίζουν το παραμικρό.

Διαβάστε και αυτά: 

Διαδικτυακή «βόμβα» του διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας κατά ΤΕΡΝΑ

Στα άκρα η κόντρα Μπέζου – ΤΕΡΝΑ: Νέα ανάρτηση του διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας

Νέες καταγγελίες Μπέζου κατά ΤΕΡΝΑ: Μιλά για «Βατοπέδι» και εμφανίζει νέα στοιχεία

 Μπέζος κατά ΤΕΡΝΑ: Με εξώδικα και απειλές για μηνύσεις συνεχίζεται η αντιπαράθεση

Η θέση της Περιφέρειας

Από την άλλη πλευρά η περιφέρεια Πελοποννήσου, όταν δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες του κ. Μπέζου, απέφυγε να λάβει θέση επί του ζητήματος, χαρακτηρίζοντάς το “αυστηρά προσωπικό”. Μάλιστα, τα στελέχη της Περιφέρειας “χρέωναν” στον κ. Μπέζο την προσπάθεια μετατροπής ενός προσωπικού του ζητήματος σε πολιτικό σε μια προσπάθεια να καταστεί πολιτικός “παίκτης” στην Αρκαδία. Η Περιφέρεια, επίσης, υπογράμμιζε ότι για τις όποιες διαφορές που ενδεχομένως να έχει ο κ. Μπέζος με την ΤΕΡΝΑ η περιφέρεια δεν έχει καμία εμπλοκή και καμία αρμοδιότητα.

Διαβάστε και αυτό: Νικολάκου σε «Ηλέκτρα TV»: Οι εξελίξεις στην υπόθεση Μπέζου δικαιώνουν την Περιφέρεια

Διαβάστε και αυτό: Σε προσωπικό τόνο η απάντηση του αντιπ. Αρκαδίας στις καταγγελίες Μπέζου

Η ΤΕΡΝΑ

Από την άλλη πλευρά η ΤΕΡΝΑ, η οποία επίσης συγκέντρωνε τα πυρά του κ. Μπέζου, καλούσε κάθε ιδιώτη, ο οποίος θεωρεί ότι έχει νομικές διαφορές με την εταιρεία να προσφύγει στη δικαιοσύνη. “Εμείς, πάντως, έχουμε ως πάγια αρχή να μην προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη εναντίον ιδιωτών” έλεγαν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα στελέχη της ΤΕΡΝΑ σχολιάζοντας εμμέσως τις καταγγελίες του κ. Μπέζου.

Διαβάστε και αυτό: Τη δικαιοσύνη «δείχνει» η ΤΕΡΝΑ για τις καταγγελίες του Γιώργου Μπέζου

Διαβάστε και αυτό: Η ώρα των απαντήσεων τις ΤΕΡΝΑ στις καταγγελίες του διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας

 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κίνημα Αλλαγής Μεσσηνίας: Κέρδισε το στοίχημα Χριστοδουλάκη και έδειξε αντανακλαστικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και πάλι στα πράσινα ο Στεφάν Λάσμε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης