Από τον εισαγγελέα και την αστυνομία στις φιέστες και την υποκρισία

/

Η απόσταση από το γραφείο του εισαγγελέα και της αστυνομίας μέχρι τις φιέστες, για τους πολιτικούς, είναι εξαιρετικά μικρή. Όταν, μάλιστα, ο συγκεκριμένος πολιτικός διαθέτει περίσσευμα πολιτικής υποκρισίας, τότε η απόσταση είναι μόλις λίγα μέτρα. Τότε μπορεί ένας δήμαρχος που δεν κλείνει μια επικίνδυνη, για τη δημόσια υγεία, χωματερή να δηλώνει ότι γνώμονα έχει την ποιότητα ζωής των δημοτών του!  

Πρόκληση, τουλάχιστον, για τους δημότες του δήμου Πύλου – Νέστορος αποτελεί ανακοίνωση της δημοτικής αρχής με την οποία “πανηγυρίζει” για την απόκτηση απορριμματοφόρου και κάδων για την ανακύκλωση. Η πρόκληση, δε, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν, τις χαμογελαστές φωτογραφίες του δημάρχου δίπλα στο καινούριο απορριμματοφόρο, συνοδεύει δήλωση που αναφέρεται στην …προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων! «Τηρούμε τις υποσχέσεις μας, που γνώμονα έχουν πάντα την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρονίζουμε την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου» δήλωσε ο κ. Καφαντάρης. 

Αναρωτιέστε που ακριβώς συνίσταται η πρόκληση; Είναι πολύ απλό! Την στιγμή που ο δήμαρχος στέκει χαμογελαστός δίπλα από το νέο απορριμματοφόρο του δήμου, διεξάγεται (στην κυριολεξία λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της φωτογράφησης), προκαταρκτική εξέταση του ΑΤ Πύλου, κατόπιν εισαγγελικής διαταγής, για το θέμα της χωματερής του Αγίου Νικολάου. Διεξάγεται έρευνα που ως στοιχείο της έχει τα αποτελέσματα ελέγχου, της αρμόδιας υπηρεσίας της περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα οποία η συγκεκριμένη χωματερή αποτελεί κίνδυνο τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για το περιβάλλον. Πόση πολιτική υποκρισία, λοιπόν, πρέπει να διαθέτει ένας δήμαρχος για να μιλά για την …αγωνία του για την ποιότητα ζωής των δημοτών του, όταν η δημοτική του αρχή ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για το αντίθετο; Γιατί ο κ. Καφαντάρης, αφού νοιάζεται για την ποιότητα ζωής των δημοτών του, δεν έχει αποστείλει κανένα δελτίο τύπου, προκειμένου να απαντήσει σε όσα καταλογίζονται από τον έλεγχο της περιφέρειας, παρά έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής; Τα ερωτήματα αν και ουσιαστικά για την περίπτωση της δημοτικής αρχής Πύλου – Νέστορος είναι ρητορικά. Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να απαντηθούν. Το ίδιο όμως ξέρουν και οι κάτοικοι της περιοχής, και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων.   

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόσληψη προσωπικού στο δήμο Πύλου – Νέστορος (όλα τα ονόματα)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στυγνός πολιτικός εκβιασμός Τατούλη στους δημάρχους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τριγμοί στη «γαλάζια πολυκατοικία»: Ρουκέτες του δημάρχου Άργους εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Τι …διαμηνύει από το Facebook ο Καμπόσος στον Νίκα

Ευθεία επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και νυν προέδρου