Παρέμβαση ΚΚΕ για την κράτηση μεταναστών στη Μεσσηνία

/

Με αφορμή την παράνομη, πολυήμερη κράτηση των 34 μεταναστών στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων Καλαμάτας και Μεσσήνης, μεταξύ των οποίων και 2 μικρών παιδιών με την οικογένειά τους, έγινε παρέμβαση από τον Νίκο Καραθανασόπουλο βουλευτή του ΚΚΕ, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  Στην παρέμβαση τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο να κρατούνται τόσες μέρες σε απάνθρωπες συνθήκες των κρατητηρίων οι μετανάστες, πόσο μάλιστα τα ανήλικα παιδιά και ολόκληρες οικογένειες. Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι η οικογένεια θα μεταφερθεί αμέσως σε οργανωμένη δομή στην Πάτρα και οι υπόλοιποι  μετανάστες σε άλλες δομές.

“Καλούμε το λαό της Μεσσηνίας” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ “σε επαγρύπνηση και ένταση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Να μην αποπροσανατολιστεί από φωνές ρατσιστικές και εθνικιστικές όπως  της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που σε βάρος των ανήμπορων και κατατρεγμένων, ρίχνει το ρατσιστικό της δηλητήριο. Παρουσιάζει αυτούς σαν υπεύθυνους για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και όχι την καπιταλιστική εργοδοσία, τους εκμεταλλευτές που για να αυξήσουν τα κέρδη τους,  από τη μία αιματοκυλίζουν τους λαούς με τον πόλεμο, για να μοιράσουν αγορές και ενεργειακές πηγές, και από την άλλη, με την ειρήνη τους τσακίζουν μισθούς – συντάξεις  – εργατικά δικαιώματα. Το ότι η Χρυσή Αυγή κόπτεται για τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, αποδεικνύεται και από τα σχόλια που κάνει ότι δήθεν θα είναι κακό για τον τουρισμό, η εγκατάσταση προσφύγων απέναντι από το αεροδρόμιο. Αυτό τη νοιάζει και όχι η ανεργία που είναι στο 30%, τα λουκέτα των αυτοαπασχολούμενων του τουρισμού πέφτουν βροχή, ενώ τα υπερπλήρη μεγάλα ξενοδοχεία, λειτουργούν με απλήρωτους ή κακοπληρωμένους ξενοδοχοϋπάλληλους.         

Ο λαός μας πρέπει να συνεχίσει να εκφράζει την πολύμορφη συμπαράσταση και τη ζεστασιά του απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ ταυτόχρονα πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση για την πολιτική της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, ενάντια στην άθλια συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, αλλά και όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που στρέφονται κατά των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Χάνεται” το 50% του νερού από διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Αποθέωση” στο Κάστρο για Κότσιρα και Μαχαιρίτσα (φωτό)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ