Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πρώτο κουδούνι σε 222 σχολεία της Μεσσηνίας με τον καθιερωμένο αγιασμό

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε σήμερα η σχολική χρονιά για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές που θα τους συνοδεύσουν στο ταξίδι αυτής της νέας σχολικής χρονιάς.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωναν ότι όλα είναι στη θέση τους: Από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι με αυτές τις 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών, αριθμός που αποτελεί επίσης ρεκόρ, έχουν καλυφθεί τα κενά των δημοτικών σχολείων σε τέτοιο βαθμό, ώστε δίδεται η δυνατότητα να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή ο θεσμός των ολοήμερων. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν καλυφθεί τα κενά των βασικών ειδικοτήτων (μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι κ.λπ.) και εντός του Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν και οι δευτερεύουσες ειδικότητες.

Σε ετοιμότητα τα σχολεία της Μεσσηνίας

Στη Μεσσηνία θα λειτουργήσουν συνολικά 222 σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια). Συγκεκριμένα αύριο ανοίγουν τις πόρτες τους 84 νηπιαγωγεία (33 στην Καλαμάτα και 51 στην περιφέρεια), 70 δημοτικά (26 στην Καλαμάτα και 44 στην περιφέρεια), 34 γυμνάσια (12 στην Καλαμάτα και 22 στην περιφέρεια) και 34 λύκεια (14 στην Καλαμάτα και 20 στην περιφέρεια). Σύμφωνα με στελέχη των διευθύνσεων εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) όλα τα σχολεία είναι σε ετοιμότητα να δεχθούν τους μαθητές, καθώς έχει γίνει προσπάθεια να μην υπάρχουν ελλείψεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ