Στη βουλή η υπόθεση φυλάκισης του Στράτου Δασκαρόλη – Σήμερα η συγκέντρωση

5 Οκτωβρίου 2017

Ερώτηση στη βουλή, για το ζήτημα της φυλάκισης του Στράτου Δασκαρόλη επειδή δεν πλήρωσε διόδια, κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ. Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον υπουργό Υποδομών και την υπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης

Σημειώνουν οι τρεις βουλευτές στην ερώτηση: “Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, καταδικάστηκε από το Πταισματοδικείο Καλαμάτας άνεργος, 47 χρόνων, σε ποινή φυλάκισης 42 ημερών, επειδή δεν πλήρωσε τα 5 πρόστιμα που του επιβλήθηκαν για μη καταβολή διοδίων και αφού δήλωσε αδυναμία να εξαγοράσει τις ημέρες φυλάκισης, όπως και τα έξοδα της δίκης, οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η απαράδεκτη αυτή δίωξη και καταδίκη ενός άνεργου έρχεται να προστεθεί σε πολλές διώξεις εργαζομένων για κινητοποιήσεις σε σταθμούς διοδίων. Οι κινητοποιήσεις αυτές γίνονται ενάντια στη ληστρική εκμετάλλευση των δρόμων από τους μεγαλοεργολάβους που θησαυρίζουν από τις συμβάσεις παραχώρησης και την εκμετάλλευση των διοδίων. Να θυμίσουμε ενδεικτικά μόνο πως η διαδρομή Αθήνα -Καλαμάτα κοστίζει 13,7 ευρώ, Αθήνα -Πάτρα 11,50, Αθήνα – Ιωάννινα 37,25 και πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 13 σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο εγκατέλειψε τις διακηρύξεις του περί μείωσης ή και σταδιακής κατάργησης των διοδίων, αλλά αντίθετα επέβαλε νέα διόδια, επιβαρύνοντας το λαό, ενώ παράλληλα διατηρεί σε ισχύ το απαράδεκτο νομικό καθεστώς που επέβαλε φυλάκιση στο συγκεκριμένο άνεργο.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Πως τοποθετούνται απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη δίωξη και καταδίκη του συγκεκριμένου άνεργου;

Ποιες πρωτοβουλίες θα πάρουν για να παύσει η δίωξή του και να αφεθεί ελεύθερος;

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν γενικότερα, ώστε να παύσουν οι διώξεις όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των ληστρικών διοδίων, αρνούνται ή αδυνατούν να πληρώσουν;

Πως τοποθετούνται απέναντι στο δίκαιο αίτημα για κατάργηση όλων των διοδίων;”.

Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον Στράτο Δασκαρόλη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 19:00 στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Λαφαζάνης: Ο Στράτος Δασκαρόλης δείχνει το δρόμο

Τέλος, με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνει: “Χαιρετίζω εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας την αγωνιστική συγκέντρωση και πορεία σας και εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον ανυπότακτο συμπολίτη σας Στράτο Δασκαρόλη.
Ο Στράτος Δασκαρόλης, γυρίζοντας περήφανα την πλάτη σε μνημονιακούς νόμους, αρνήθηκε να πληρώσει τα εξοντωτικά διόδια – χαράτσια που αυτοί οι υποδουλωτικοί νόμοι και οι αποικιακές συμφωνίες με μεγαλοεργολάβους, επιβάλουν, στέλνοντας ένα μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και ελπίδας στον ελληνικό λαό και πρώτα απ’ όλα στην ελληνική νεολαία.
Αγωνιστές σαν τον Στράτο αναδεικνύονται με την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση τους σε πρότυπα ενεργού πολίτη και θετικό παράδειγμα στάσης ζωής για όλους και όλες μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.
Σήμερα από αυτήν εδώ την πλατεία ενώνουμε την φωνή μας με την δική σας και απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη.
Απαιτούμε μαζί με όλους εσάς σταμάτημα των διώξεων σε όλους του αγωνιστές συμπολίτες μας στην χώρα που αρνήθηκαν και αρνούνται για λόγους αντίστασης να πληρώσουν διόδια.
Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε με όλους εσάς να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι και να ακυρωθούν τα μνημόνια της υποδούλωσης και η λιτότητα της εξαθλίωσης.
Η Ελλάδα όσο ποτέ έχει ανάγκη σήμερα να ενωθούμε όλοι μαζί.
Να ενωθούμε ως μια γροθιά όλες ανεξαιρέτως οι ριζοσπαστικές προοδευτικές, δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις για να ελευθερώσουμε την χώρα από την μνημονιακή κατοχή, την κηδεμονία, την νεοαποικιοκρατία και την εκμετάλλευση.
Ο Στράτος Δασκαρόλης μας δείχνει το δρόμο για μια νέα Ελλάδα δημοκρατική, κυρίαρχη, δίκαιη και ανασυγκροτημένη με το λαό μας στο τιμόνι μιας νέας εθνικής πορείας αναγέννησης”.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για την πορεία του διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια: Ο ρόλος της κοινωνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης