Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ύψους 2.000.000 ευρώ

15 Ιανουαρίου 2018

Τα 2.000.000 ευρώ προσεγγίζει η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει το νοσοκομείο της Καλαμάτας για την αγορά νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Υγείας στις 12/1/2018 μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας, Γιώργου Μπέζου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με το ποσό των 550.000 ευρώ μέσω ΠΔΕ για την προμήθεια 20 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενός βρογχοσκοπικού πύργου πλήρης και ενός συστήματος βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας.

Ο στόχος που ετέθη είναι το μήνα Μαϊο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να παραληφθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Σημειώνεται επίσης ότι μέσα στην εβδομάδα δημοσιεύεται η διακήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια ενός ψηφιακού ακτινολογικού συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ με χρηματοδότηση που έλαβε το Νοσοκομείο Καλαμάτας από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας τέλους του έτους 2017.

Τέλος, σε ολοκλήρωση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017. Πρόκειται για τον κάτωθι εξοπλισμό:

  1. Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD, τμχ 2
  2. Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD, τμχ 1
  3. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 2
  4. Σύστημα επεξεργασίας νερού, τμχ 1
  5. Σκιαλυτικές λυχνίες με δορυφόρο τύπου LED, τμχ 7
  6. Τομογράφος οτπικής συνοχής OCT, τμχ 1
  7. Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, τμχ 1
  8. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, τμχ 2

Ύστερα από τα παραπάνω ο Διοικητής του Νοσοκομείου εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε τους υπουργούς Α.Ξάνθο, κ.Π.Πολάκη και. Α.Χαρίτση, αλλά και τα στελέχη του Νοσοκομείου, τα οποία “τρέχουν” τις σχετικές διαδικασίες.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Επιχειρούμε έξω”: Ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δύσκολες ώρες για το δήμαρχο Τριφυλίας – Η συγκινητική ανάρτηση στο Facebook

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Δείτε επίσης