Μεσσηνία: Μάχη γενεών στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με φόντο το ψηφοδέλτιο

24 Φεβρουαρίου 2021

Έντονο παρασκήνιο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας. Τα πρόσωπα, οι συσχετισμοί δυνάμεων και το παρασκήνιο.

Ένας «πόλεμος» γενεών εξελίσσεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με φόντο το βουλευτικό ψηφοδέλτιο των επόμενων εκλογών.

Οι 25αρηδες

Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στο παρασκήνιο, αυτή τη στιγμή, η γενιά των 25αρηδων επιχειρεί να μπει δυναμικά στο κάδρο των εξελίξεων, καθώς θεωρούν ότι διαθέτουν τις απαραίτητες δυνάμεις, αλλά και ότι η συγκυρία στο εσωτερικό της ΝΔ είναι ευνοϊκή για τους ίδιους.

Εκφραστές αυτής της γενιάς, μέχρι τώρα, είναι ο Μεσσήνιος αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανδρέας Τσουκαλάς, και ο Νίκος Νίκας, γιος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δραστηριοποιείται στα της ΝΔ στον τομέα του συνδικαλισμού (ΤΕΕ).

Η γενιά των 40αρηδων

Ο δεύτερος πόλος στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αποτελείται από τους νυν βουλευτές, Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, οι οποίοι εξελέγησαν βουλευτές για πρώτη φορά στις προηγούμενες εκλογές και αποτελούν το σταθερό σημείο αναφοράς στο εσωτερικό της ΝΔ σε επίπεδο Μεσσηνίας.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος

Ο παράγοντας που θα παίξει καθοριστικό παράγοντα στις εξελίξεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Αν, όπως λένε οι πληροφορίες, ο κ. Λαμπρόπουλος οδηγηθεί στην αποστρατεία τότε το «παιχνίδι» της επόμενης μέρας στη ΝΔ θα έχει μεγαλύτερη ένταση και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Αν ο κ. Λαμπρόπουλος παραμείνει ενεργός, τότε οι νέες γενιές της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθούν πιο διακριτικά.

Ο ρόλος του Αντώνη Σαμαρά

Βεβαίως, όλα τα παραπάνω έχουν άμεση σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι βουλευτής Μεσσηνίας και ο καθοριστικότερος παράγοντας των εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα.   

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχεται καταιγίδα στην Ένωση Μεσσηνίας – Τέλος στη σιωπή των κομμάτων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σημερινή τοπική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας «και να δοθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για αυτό», υπογράμμισε ο

Προκλητική απάντηση του υπουργείου Υγείας: Kαλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας

Επαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων Κορώνης, Λογγά και Χαροκοπιού διαπιστώνει το υπουργείο υγείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της

Δείτε επίσης