Πολιτική πίεση Σαμαρά – Χρυσομάλλη για φυσικό αέριο στη Μεσσηνία

//

Η εταιρεία Hengas έχει καταθέσει ήδη αίτημα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για Καλαμάτα και Μεσσήνη. Πολιτική πίεση του πρώην Πρωθυπουργού και του βουλευτή Μεσσηνίας, προκειμένου να επισπευστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Καλά νέα προέκυψαν κατά την παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου της Hengas στην Πελοπόννησο, την Τετάρτη στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η εν λόγω εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει αντίστοιχα έργα για τις πόλεις της Κορίνθου, της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης, έχει καταθέσει ήδη αίτημα στη ΡΑΕ, προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες άδειες, ώστε να προχωρήσουν ανάλογα έργα και στη Μεσσηνία, σε πρώτη φάση στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη.

Μάλιστα, προκειμένου να επισπευστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται, έχουν αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας, Αντώνης Σαμαράς, όσο και βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης.

Σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν οι διαδικασίες για τις άδειες, που θα σημάνουν την έλευση του φυσικού αερίου στη Μεσσηνία, αναμένεται να ολοκληρωθούν αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσομάλλης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και απευθυνόμενος στα στελέχη της κυβέρνησης τόνισε ότι πρέπει το φυσικό αέριο να φτάσει στη Μεσσηνία.

Χαιρετισμός Σαμαρά

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, κατά τη διάρκεια του οποίου αναφέρθηκε στη σημασία της επένδυσης της Hengas σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για νέα περίοδο στην Πελοπόννησο, καθώς, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, τελειώνει η ενεργειακή απομόνωση της περιοχής.

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της ενεργειακής αυτονομίας της Πελοποννήσου, την οποία χαρακτήρισε «θεμέλιο λίθο» για την ανάπτυξη.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς, σημείωσε ότι τέτοιες επενδύσεις δημιουργούν και νέες θέσεις εργασίας στην Πελοπόννησο, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Παρουσίες και απουσίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου της Hengas στην Πελοπόννησο παρευρέθηκαν πολλά μέλη της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων στην Τρίπολη βρέθηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό από τις Βρυξέλες, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Κορινθίας, Νίκος Ταγαράς.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής μετάβασης Κωστής Μουσουρούλης, πολλοί αυτοδιοικητικοί, όπως ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, και ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο ο Διευθύνον Σύμβουλος της Hengas, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, και ο Σύμβουλος Διοίκησης της Hengas, Νίκος Κουτσογιάννης.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς ο Παναγιώτης Νίκας και τα στελέχη της Περιφέρειας δεν συμμετείχαν στην εκδήλωση. Επίσης, αίσθηση προκάλεσε και η απουσία των άλλων βουλευτών Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλή Μαντά και Γιάννη Λαμπρόπουλου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Προστασία» Αθανασόπουλου σε ειδική συνεργάτιδα του Παναγιώτη Νίκα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φονικές πλημμύρες Καλαμάτας: Αναβολή της δίκης για τις 6/12 εξαιτίας …κορονοϊού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.