ΚΝΕ Μεσσηνίας για το τροχαίο στον ΟΑΕΔ και τον σοβαρό τραυματισμό 21χρονης: Τέρμα πια στην κοροϊδία

/

Ανακοίνωση, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό 21χρονης σε τροχαίο στο δρόμο Καλαμάτα -Ασπρόχωμα, στο ύψος του ΟΑΕΔ, εξέδωσε το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση:

Χθες Τετάρτη 8/12 συνέβη ένα ακόμη τροχαίο έξω από τις σχολές του ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα να είναι σε σοβαρή κατάσταση μια συνάδελφος μας.

Εδώ και χρόνια οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ πάλευαν προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το δρόμο καρμανιόλα του Ασπροχώματος. Όλοι έχουμε ζήσει κωμικοτραγικές καταστάσεις με τον Δήμο Καλαμάτας να ρίχνει την ευθύνη του δρόμου στη Περιφέρεια και η Περιφέρεια στο Δήμο.  Όμως από κοινού Δήμος, Περιφέρεια, Κράτος και Υπουργεία βλέπουν τη λήψη μέτρων ως κάτι κοστοβόρο με αποτέλεσμα κανείς τους να μην παίρνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Από κοινού μιλάνε για τα τεράστια οδικά έργα που γίνονται στη Καλαμάτα και στη Μεσσηνία που θα φέρουν την ανάπτυξη στη πόλη. Σε χρόνο ρεκόρ φτιάξανε τον Περιφερειακό, σε χρόνο ρεκόρ φτιάξανε οδικές αρτηρίες για να διευκολύνουν το τουριστικό κεφάλαιο και  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ;

Είναι οξύμωρο να διατυμπανίζει ο Δήμαρχος Καλαμάτας ότι θα γίνουμε “ουδέτερη πόλη” που θα είναι όλα “αυτοματοποιημένα”, “σύγχρονα”, “ασφαλή”  και την ίδια στιγμή το 2021 τα αμάξια να πατάνε σπουδαστές του ΟΑΕΔ, να κινδυνεύουν πεζοί κλπ.  Το πρόβλημα είναι η λογική του κόστους-οφέλους που έχει ως αποτέλεσμα  να βλέπει την ασφάλεια μας κόστος για την οικονομία.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην έχουμε ξανά θύματα. Κράτος, Περιφέρεια και Δήμος να σταματήσουν να βλέπουν τις ζωές μας ως κόστος. Από κοινού σπουδαστές, γονείς και εργαζόμενοι να παλέψουμε για τα σύγχρονα  δικαιώματα μας και τη ζωή που μας αξίζει.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έντονα καιρικά φαινόμενα την Παρασκευή και το Σάββατο και στη Μεσσηνία (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόστιμο σε ΑΕΚ και ΟΦΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ