Εικόνες ντροπής στην Πύλο: Για δεύτερο 24ωρο 70 μετανάστες φιλοξενούνται σε άθλιες συνθήκες

//

Μόνο ντροπή προκαλούν οι εικόνες από το λιμάνι της Πύλου, όπου περίπου 70 μετανάστες φιλοξενούνται σε άθλιες συνθήκες, καθώς για δεύτερο 24ωρο παραμένουν στο λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο που έπλεε ανοιχτά του Κατάκολου Ηλείας, μεταφέρθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στην προκυμαία του λιμανιού της Πύλου και παραμένουν μέχρι σήμερα στο ύπαιθρο!

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Οι εικόνες που καταγράφονται στο λιμάνι της Πύλου αποδεικνύουν την πλήρη αποτυχία του δήμου Πύλου – Νέστορος, αλλά και ολόκληρης της κρατικής μηχανής να ανταπεξέλθει ακόμα και στα αυτονόητα, να παράσχει δηλαδή έναν κλειστό χώρο, στον οποίο θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι στο δήμο Πύλου – Νέστορος έχει προκύψει και κατά το παρελθόν η ανάγκη να φιλοξενηθούν μετανάστες, ωστόσο, ποτέ δεν καταγράφηκαν αντίστοιχες εικόνες ντροπής.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.

Ο κ. Καφαντάρης σημειώνει στην ανάρτησή του:

Δεύτερο εικοσιτετράωρο στον μόλο της Πύλου 70 λαθρομετανάστες , κοιμούνται στο λεωφορείο του Δήμου και φυσικά κάτω. Λίγη ανθρωπιά , τόσα δημοτικά κτήρια γιατί πρέπει να μένουν ακόμα έξω. Είναι και αυτοί άνθρωποι. Υποδομές για φιλοξενία λαθρομεταναστών ή προσφύγων ποτέ δεν υπήρχαν αλλά πάντα βρίσκαμε τον τρόπο να είμαστε φιλόξενοι και φυσικά Άνθρωποι. 2022 νέα δημοτική αρχή νέα ήθη.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Στο θέμα αναφέρθηκε, επίσης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Ηλίας Κανάκης:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ένας νέος θάνατος από κορονοϊό – 49 ασθενείς στην κλινική covid και στη ΜΕΘ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βασιλέως Γεωργίου τη Δευτέρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,