Euroleague: Ένα βήμα από το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

27 Απριλίου 2022

Ο Ολυμπιακός ήξερε τι ήθελε και το πήρε στο Μονακό! Πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας που ο ίδιος είχε απωλέσει τη Μεγάλη Παρασκευή στο Game 2. Σε ένα ματς «θρίλερ» από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, με πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα, ο Ολυμπιακός ήταν εύστοχος στις βολές στο τέλος και πέρασε νικηφόρα με 87-83 από τη «Σάλα Γκαστόν Μεντεσάν», κάνοντας το 2-1 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague με τη Μονακό. Έστω κι αν έχασε προβάδισμα 15 πόντων στις αρχές της 4ης περιόδου και παρά τα αμφιλεγόμενα σφυρίγματα των διαιτητών, όταν έδωσαν αντιαθλητικό φάουλ στον Σλούκα και τεχνική ποινή στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Οι παίκτες του τελευταίου δεν άφησαν αυτήν την φορά κανέναν να αμφισβητήσει ποια είναι η πιο έμπειρη και διψασμένη ομάδα για να βρεθεί στο Βελιγράδι (19-21 Μαΐου). 

Την Παρασκευή (29/4), στις 22:00, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία, με μία ακόμη νίκη, στο Μονακό, να κάνουν το 3-1 και να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για το φάιναλ φορ. Στη χειρότερη περίπτωση που ηττηθούν, θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία, μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Στο Game 3, o Σάσα Βεζένκοφ με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ έδειξε τον δρόμο. Ο Κώστας Σλούκας με 21 πόντους ήταν αυτός που παρέλαβε την μπάλα στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού μετά την επαναφορά και με 2/2 βολές -από φάουλ του Μπέικον- «υπέγραψε» το “ happy end”. Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν ο παίκτης «κλειδί» στην άμυνα, ενώ είχε συγκομιδή 13 πόντους με 2 τρίποντα, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ! Ο Ντόρσεϊ πρόσθεσε 11 πόντους, ενώ χωρίς την αμυντική παρουσία του Κώστα Παπανικολάου ίσως να μην είχαν φτάσει στη νίκη οι «ερυθρόλευκοι». 

Η ομάδα του Πειραιά κράτησε στους 13 πόντους τον Μάικ Τζέιμς (με 10/10 βολές και 1/6 τρίποντα!). Ο Ντουέιν Μπέικον, όμως με 23 πόντους και 5/9 τρίποντα έκανε ό,τι μπορούσε για να βάλει σε θέση ισχύος την ομάδα του. Με δικό του τρίποντο, η Μονακό μείωσε σε 83-85, στα 6 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Ουίλ Τόμας είχε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους σημείωσε ο Ντόντα Χολ. 

Χωρίς τον Χασάν Μάρτιν παρατάχτηκε και στον 3ο αγώνα πλέι οφ με τη Μονακό ο Ολυμπιακός, καθώς ο Αμερικανός σέντερ δεν ξεπέρασε το αιμάτωμα στην έξω επιφάνεια του δεξιού μηρού. 

Χωρίς τον Άλφα Ντιαλό, όπως και στη δεύτερη αναμέτρηση στο ΣΕΦ, αγωνίστηκε η Μονακό.  

LG i.s.: Προσιτά και ανταγωνιστικά ασφαλιστικά πακέτα

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 41-45, 58-71, 83-87 

Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Γκαρθία (Ισπανία), Πάντερ (Γερμανία)

ΜΟΝΑΚΟ (Σάσα Ομπράντοβιτς): Λι 8 (2), Μπέικον 23 (5), Βέστερμαν, Τόμας 15 (1), Μότουμ, Μοτιεγιούνας 9, Ουατάρα, Άντζουσιτς 3, Χολ 12, Τζέιμς 13 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 13 (2), Ντόρσεϊ 11 (2), Λούντζης 5 (1), Λαρεντζάκης, Φαλ 9, Σλούκας 21 (2), Βεζένκοφ 17 (2), Πρίντεζης, Παπανικολάου 7 (1), Ζαν-Σαρλ 4, ΜακΚίσικ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

The Guardian: Η Γιάλοβα ανάμεσα στα «κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας για μοναδικές διακοπές»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σάλος με την Α.Ε. της περιφέρειας Πελοποννήσου: 197.000 ευρώ στοίχησε η «σαλάτα» της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας για τις αναπλάσεις της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης