Στις 17 και 18 Αυγούστου η “Γιορτή Σύκου” στον Πολύλοφο

Για 15η συνεχόμενη χρονιά ο Μορφωτικός Σύλλος Πολυλόφου διοργανώνει την “γιορτή σύκου”. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Αυγούστου στον Πολύλοφο και αναμένεται και φέτος να αναδείξει ένα απο τα σημαντικότερα προϊόντα της Μεσσηνίας, το σύκο.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου ” Άγιος Δημήτριος ” συνέλαβε την ιδέα της διοργάνωσης της Γιορτής Σύκου με κύριους στόχους την αναγνώριση και την ανάδειξη του σύκου ως εξαιρετικού προϊόντος, την ευρύτερη γνωστοποίησή του και τη στήριξη της καλλιέργειάς του, καθώς και τη δικαίωση των ανθρώπων, που μοχθούν για την παραγωγή του. Την τοποθέτησε στις 18 Αυγούστου, μετά την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου για πολλούς και σημαντικούς λόγους: είχε τελειώσει η νηστεία του 15Αυγουστου, άρχιζε συστηματικά η συγκομιδή και θα τονωνόταν οι συκοπαραγωγοί, προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους. Μετά την πρώτη διοργάνωση, το 2002, η γιορτή άρεσε, κέρδισε τη γενική αποδοχή και έγινε συλλογική υπόθεση των κατοίκων του Πολύλοφου. Έτσι δημιουργήθηκε και επαναλαμβάνεται σταθερά ένα λαογραφικό έθιμο, μια πραγματική γιορτή με μουσική, ψυχαγωγία, αλλά κυρίως με πρωταγωνιστή το σύκο. Γρήγορα στις εκδηλώσεις προστέθηκαν και νέα στοιχεία και έκαναν τη γιορτή ακόμα πιο επιτυχημένη. Στόχος πλέον δεν είναι μόνο η διασκέδαση, αλλά και η ενημέρωση για το προϊόν και την καλλιέργειά του. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το επίπεδο παίζει η ΣΥΚΙΚΗ και οι φορείς που στηρίζουν την γιορτή.

Διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής με θέμα το σύκο

Για Τρίτη χρονιά συνεχίζεται ο Μεγάλος Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής στο πλαίσιο της γιορτής του σύκου. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων της Γιορτής Σύκου στον Πολύλοφο Μεσσηνίας, 17 Αυγούστου στις 8μ.μ. στην πλατεία του χωριού, σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στον διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής. Στις 18 Αυγούστου κατά την διάρκεια της καθιερωμένης γιορτής στον χώρο του απεντομωτηρίου της Συκικής έξω από τον Πολύλοφο θα γίνει η ανακοίνωση των νι…κητών και η βράβευση τους.
Πώς θα λάβετε μέρος: Επικοινωνήστε, για να δηλώσετε συμμετοχή με μήνυμα στη διεύθυνση: facebook/Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου/ και στο τηλέφωνο 6944224759.

Σημειώνεται ότι η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από διακεκριμένους σεφ και τον γνωστό Ευτύχη Μπλέτσα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εγκαταστάσεις στην Καλαμάτα για ποτά “μπόμπες”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεταφορά γυναίκας σε Κέντρο Υγείας με αγροτικό όχημα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ