Ο Μίλτος Χρυσομάλλης βάλει ευθέως κατά Κατρούγκαλου και εμμέσως κατά Νίκα

/

Σφοδρή επίθεση του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτου Χρυσομάλλη, κατά του βουλευτή Μεσσηνίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με αφορμή την ανακοίνωση του δεύτερου, στην οποία καταλόγιζε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση και την Περιφέρεια για τις καταστροφές στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία. Παράλληλα, ο κ. Χρυσομάλλης εξαπολύει επίθεση και κατά του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, σημειώνοντας ότι ο βουλευτής Μεσσηνίας κάνει μικροπολιτική με υποβοηθούμενος από δεξιά εξαπτέρυγα!

Η ανακοίνωση Κατρούγκαλου έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι τα τοπικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης θεωρούν ότι η κριτική του βουλευτή Μεσσηνίας αγγίζει τα όρια της μικροπολιτικής. Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, επέδειξε εξαιρετικά γρήγορα αντανακλαστικά και με δική του ανακοίνωση, πρώτος, απαντά στον κ. Κατρούγκαλο. Ωστόσο ο κ. Χρυσομάλλης δεν μένει στην κριτική κατά του κ. Κατρούγκαλου. Προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, χρησιμοποιώντας μόλις 4 λέξεις με τη φράση “υποβοηθούμενος από δεξιά εξαπτέρυγα” εξαπολύει σφοδρή επίθεση και κατά του δημάρχου Καλαμάτας! Η ανακοίνωση του κ. Χρυσομάλλη βάζει “μπουρλότο” στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και δείχνει ότι η “γαλάζια” παράταξη είναι καζάνι που βράζει.

Σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Χρυσομάλλης: “Αποτελεί απαύγασμα υποκρισίας και εμπαιγμού προς τους Μεσσήνιους η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κ. Κατρούγκαλου. Τρείς μέρες μετά το θάνατο τριών συμπολιτών μας και τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν εκατοντάδες άλλοι, στα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους και το βιος τους είναι εμπαιγμός από την πλευρά του κ. Κατρούγκαλου να κάνει μικροπολιτική πάνω στην καταστροφή υποβοηθούμενος από δεξιά εξαπτέρυγα.

Έχουν περάσει τρείς μέρες και ο κ. Κατρούγκαλος δεν έχει έρθει ακόμα στη Μεσσηνία να δει τις πληγές της από τη θεομηνία. Όσο και αν προσπαθούμε να τον κατανοήσουμε γι’ αυτό, καθώς δεν του είναι εύκολο να επισκεφτεί έναν άγνωστο για τον ίδιο τόπο, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη «μαυρογυαλούρικη» ανακοίνωση του, τύπου : “κατόπιν εισηγήσεως μου στον κ. Κουρουμπλή την άλλη Τετάρτη θα γίνει σύσκεψη κτλ” . Πάλι καλά που δεν θα γίνει η σύσκεψη τον άλλο μήνα!!! Προφανώς προηγείται η φιέστα ψεμάτων του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ και μετά οι καταστροφές στη Μεσσηνία.

Αυτά τα 24ωρα δεν έχω σταματήσει να επισκέπτομαι όλες τις πληγείσες περιοχές του Νομού προσπαθώντας να βοηθήσω και να φανώ χρήσιμος σε συνανθρώπους που βρεθήκανε σε τραγική κατάσταση. Μέσα σε λίγες ώρες, τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, σπίτια διαλύθηκαν, αμέτρητες καλλιέργειες καταστράφηκαν, άνθρωποι έχασαν τα αυτοκίνητα τους, επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές εκατομμυρίων, χωριά αποκλειστήκαν από την καταστροφή του οδικού δικτύου εκεί. Συνάντησα σύσσωμο το δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας, από τη πρώτη στιγμή, να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να σώσει ανθρώπινες ζωές αλλά και το βιος των ανθρώπων και θέλω να τους συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Εκεί είδα βιοπαλαιστές να μάχονται κυριολεκτικά μέσα στις λάσπες προσπαθώντας να σώσουν ότι σώζεται. Μέσα στις λάσπες είδα τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του από την πρώτη στιγμή αυτής της τραγωδίας, για να δώσει κουράγιο στους ανθρώπους στις φτωχογειτονιές της Καλαμάτας, αλλά και να συμμετάσχει σε συσκέψεις στην Περιφέρεια για να ενημερωθεί από τους αρμόδιους. Είδα επίσης, τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας μέσα στις λάσπες να δίνει κουράγιο στους συνανθρώπους μας, να καταγράφει τους έχοντες ανάγκη ώστε να προσφέρει τα μέγιστα που μπορεί. Εκεί δεν σας είδα πουθενά κ. Κατρούγκαλε. Ούτε εσάς ούτε και κάποιους άλλους που σίγουρα θα έπρεπε να ήταν εκεί, αλλά προτίμησαν το ρόλο του δεξιού σας εξαπτέρυγου.

Αυτή τη στιγμή πρέπει η πολιτεία να στηρίξει το συντομότερο όλους αυτούς που είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται μέσα σε 3 ώρες. Οι υπηρεσίες να κινηθούν άμεσα, να γίνει σύντομα η καταγραφή των καταστροφών, ώστε να «ανοίξουν» και οι κοινοτικοί πόροι, από τα «ευρωπαϊκά ταμεία», που προβλέπονται γι’ αυτές τις καταστάσεις. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενήργησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με τον Τομεάρχη Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον Τομεάρχη Αγροτικής Παραγωγής Γιώργο Κασαπίδη, που έσπευσαν με εντολή του Προέδρου του κόμματος κ. Μητσοτάκη, διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» τις τεράστιες καταστροφές και πρόκειται μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να συνδράμει τα μέγιστα, ώστε σύντομα οι πληγέντες να μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Ευθύνες όμως υπάρχουν, και αφού γίνουν όλα τα παραπάνω αυτές θα αναζητηθούν. Πρώτον για να μην ξαναζήσουμε μια ανάλογη τραγωδία ,δεύτερον για να γνωρίζει όλος ο κόσμος ποιοι είναι υπεύθυνοι για τα αντιπλημμυρικά έργα και ποια κυβέρνηση έδωσε τα ποσά για να γίνουν όλα αυτά, ποιοι τα «παγώσανε» και ποιοι τα «ξεπαγώσανε» με μεγάλη καθυστέρηση. Ο κόσμος πολύ σύντομα θα ενημερωθεί για όλα αυτά. Μέχρι τότε καλό θα είναι κάποιοι, να αφήσουν την μικροπολιτική στην άκρη”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μήνυση – καταπέλτης για τις καταστροφές στη Μεσσηνία από τον δικηγορικό σύλλογο Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη Μεσσηνία αύριο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ για τις καταστροφές στο Νομό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.