Δήμος Πύλου-Νέστορος: Με …μαγικά «εξαφανίζουν» τα προβλήματα

27 Ιουνίου 2016

Απίστευτες μεθοδεύσεις στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύλου – Νέστορος, προκειμένου να μην συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου Υγείας. Αγνοούν επιστολή – κραυγή αγωνίας του διευθυντή του ΚΥ. Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόσυρση σοβαρού θέματος, από το δημοτικό συμβούλιο, που έχει να κάνει με την υγεία πολιτών και τουριστών.

Με μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε μια τριτοκοσμική τοπική αυτοδιοίκηση μεταχειρίζεται η δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος σημαντικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των κατοίκων της περιοχής αλλά και των τουριστών.

Η δημοτική αρχή, μεθόδευσε την απόσυρση θέματος από την ημερήσια διάταξη του ερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι αρχικά η ίδια το είχε θέσει προς συζήτηση και παρά το γεγονός ότι υπάρχει επιστολή του διευθυντή του Κέντρου Υγείας, ο οποίος περιγράφει την αναγκαιότητα συζήτησης του θέματος!

Συγκεκριμένα στην αρχική πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου με ημερομηνία την 24η Ιουνίου, αναγράφεται ως 4ο θέμα συζήτησης η έγκριση παραχώρησης οδηγού, υπαλλήλου του δήμου, και η απασχόλησή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με τα καθήκοντα του οδηγού ασθενοφόρου.

 

Untitled-37

Η αρχική πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου Πύλου – Νέστορος

 

Μάλιστα, ως συνοδευτικό του εν λόγω θέματος υπάρχει επιστολή του διευθυντή του ΚΥ προς το δήμο, στην οποία και περιγράφεται η αναγκαιότητα της διάθεσης του οδηγού, καθώς – ούτε λίγο, ούτε πολύ – ο διευθυντής του ΚΥ υποστηρίζει ότι η μη διάθεση του οδηγού θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε κατοίκους και τουρίστες. Μάλιστα στην συνοδευτική του θέματος επιστολή έχει σημειωθεί, χειρογράφως και με κόκκινο στυλό, ότι το θέμα θα συζητηθεί 4ο κατά σειρά στη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου.

 

Untitled-38

Ηεπιστολή του διευθυντή του ΚΥ Πύλου και η χειρόγραφη παραπομπή για τη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου

 

Ωστόσο, ως δια μαγείας, αυτό το εξόχως σοβαρό θέμα έχει …εξαφανιστεί από νέα ημερήσια διάταξη που εξέδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και η οποία εστάλη την ίδια ημέρα, χωρίς να δοθεί καμία επίσημη απάντηση γιατί αποσύρεται από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ένα τόσο πολύ σοβαρό θέμα.

 

Untitled-42

Ως δια μαγείας, από τη νέα ημερήσια διάταξη έχει εξαφανιστεί το θέμα του ΚΥ Πύλου

 

Η εξήγηση…

Παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν έδωσε καμία εξήγηση για την τακτική της, όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην περιοχή μπορούν εύκολα να αντιληφθούν τον λόγο της απόσυρσης του θέματος από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου. Η απόσυρση, σημειώνουν όσοι γνωρίζουν καλά τα ζητήματα του δήμου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην ίδια ημερήσια διάταξη υπάρχει ως θέμα προς συζήτηση το ζήτημα, που έχει ανακύψει τις τελευταίες μέρες, με τη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου της χώρας. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι το Ιατρείο θα πρέπει να υπαχθεί διοικητικά στο Κέντρο Υγείας της Πύλου, αναγκάζοντάς τους να διανύουν διπλάσια απόσταση για τις καθημερινές τους ανάγκες, σε σχέση με αυτή που έπρεπε να διανύσουν όταν το Ιατρείο υπάγονταν στο Κέντρο Υγείας των Γαργαλιάνων. Μάλιστα, επι του θέματος ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης έχει ταχθεί υπέρ της άποψης τόσο του τοπικού συμβουλίου της Χώρας, όσο και των κατοίκων. Τα, φαινομενικά, άσχετα αυτά θέματα (η ανάγκη διάθεσης συγκεκριμένου οδηγού στο ΚΥ Πύλου και η λειτουργία του Ιατρείου της Χώρας) συνδέονται, για κακή τύχη της δημοτικής αρχής, καθώς ο οδηγός που προορίζεται για το Κέντρο Υγείας της Πύλου είναι ο ίδιος οδηγός που εργάζεται ως οδηγός ασθενοφόρου στο περιφερειακό Ιατρείο της Χώρας. Με απλά λόγια, αν η δημοτική αρχή δεν απέσυρε το θέμα της διάθεσης του οδηγού στο ΚΥ Πύλου θα ήταν αναγκασμένη στο 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης να αποδυναμώνει το περιφερειακό ιατρείο της Χώρας και στο 6ο θέμα, της ίδιας ημερήσιας διάταξης, να …κατακεραυνώνει το υπουργείο υγείας μιλώντας για υποβάθμιση του ιατρείου της Χώρας. Προφανώς, προκειμένου να απεμπλακεί από την άβολη πολιτικά θέση, η δημοτική αρχή επέλεξε να «εξαφανίσει» το θέμα της διάθεσης του οδηγού στο ΚΥ Πύλου, ώστε απρόσκοπτα να μπορεί να υπερθεματίσει στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής της Χώρας. Εικάζεται δε, επειδή το ζήτημα των οδηγών των ασθενοφόρων του ΚΥ Πύλου είναι εξόχως σοβαρό, ότι αυτό θα έρθει προς συζήτηση σε δεύτερο χρόνο, οπότε και δεν υπάρχει στο προσκήνιο το θέμα του Ιατρείου της Χώρας. Ωστόσο, μέχρι τότε, από τη μια η υγεία κατοίκων και τουριστών της Πύλου, όπως αναφέρει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, θα διατρέχει άμεσο και σοβαρό κίνδυνο και από την άλλη οι κάτοικοι της Χώρας δεν θα γνωρίζουν αν το Περιφερειακό Ιατρείο της περιοχής, θα έχει ή όχι οδηγό ασθενοφόρου!

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Κραυγή αγωνίας» από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σπουδαστών της “Φάρις”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη – Για «σπουδαία νέα» κάνει λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε η καταχώριση στο Κτηματολόγιο

Δείτε επίσης